circus poehaa

Wat zijn de voordelen van een ooglift?

Geplaatst op

We kijken met je naar wat een ooglift voor je kan betekenen. Lees snel met ons mee.

Vensters naar de ziel

Men zegt dat de ogen het venster naar de ziel zijn, maar na het bereiken van een bepaalde leeftijd, kan het lijken alsof we de gordijnen van die vensters beginnen te sluiten. Een hangende of verslapte huid rond je ogen is het gevolg van een handvol factoren, waaronder leeftijd, genen, stress, zwaartekracht of de omgeving. Naarmate we ouder worden, is het niet ongebruikelijk dat de tere huid van onze oogleden uitrekt en verslapt, omdat de productie van collageen en de elasticiteit van de huid van nature afnemen. De spieren rond de ogen worden ook zwakker naarmate we ouder worden en zijn niet langer in staat om het extra weefsel te ondersteunen. Een ooglidcorrectie is een praktische, minimaal invasieve ingreep die jaren van uw uiterlijk wegneemt en zelfs je gezichtsveld kan verbeteren, waardoor je met slechts één ingreep weer jong en functioneel wordt.

Wat is een ooglidcorrectie?

Ooglidchirurgie, ook wel ooglift of blepharoplastie genoemd, is een van de meest aangevraagde cosmetische ingrepen voor zowel mannen als vrouwen in New York – het is zelfs nummer drie op de lijst van de meest populaire ingrepen, met alleen al in 2017 bijna 150.000 uitgevoerde liften. Hoewel een ooglift bij iedereen kan worden uitgevoerd, ligt het hoogste percentage patiënten tussen de 50 en 65 jaar, zodra de leeftijd een aanzienlijke tol begint te eisen van de huid rond de ogen. Redenen om de ingreep te ondergaan kunnen zijn:

  • Ontevredenheid over het verouderde uiterlijk van je ogen
  • Verslapte of hangende bovenoogleden
  • Overtollige huid op je bovenste oogleden die je zicht belemmert
  • Overtollige huid op je onderste oogleden
  • Permanente wallen onder je ogen

De voordelen van ooglidchirurgie

Overtollige huid op de bovenste oogleden kan erg hinderlijk zijn. Afgezien van voortdurend gezwollen en zware ogen, kunnen huidplooien op het bovenste ooglid de oorspronkelijke vorm en contour van het ooglid verhullen. De huid kan zelfs zo laag gaan hangen dat deze over de bovenste wimperlijn begint te lopen, waardoor je zicht wordt belemmerd.

Een operatie aan de bovenste oogleden is bedoeld om de extra huid die je ooglid belast te verwijderen of anders te rangschikken. Je chirurg zal een kleine incisie maken over of in de buurt van de plooi van je ooglid om eventuele zichtbare littekens te beperken. Zodra het extra weefsel is verwijderd, wordt de resterende huid opgetild en strakgetrokken, waardoor de ogen er jeugdiger en uitgerust uitzien.

Gladde onderoogleden

Donkere kringen, wallen en rimpels zijn niet alleen symptomen van een slechte nachtrust – zonder het collageen en de spierondersteuning die we nodig hebben als we ouder worden, kunnen ze een permanent onderdeel worden van het uiterlijk van onze ogen. De zwaartekracht kan zelfs de huid van het onderste ooglid zo ver naar beneden trekken dat het oogwit zichtbaar wordt, wat chronische droogheid veroorzaakt.

Verbetering van het gezichtsvermogen

Hangende oogleden maken niet alleen dat we er ouder uitzien, maar ze kunnen ook ons gezichtsvermogen belemmeren. Hoewel de meeste ziektekostenverzekeraars zelden cosmetische ingrepen vergoeden, kun je in aanmerking komen voor dekking als je oogleden je zicht belemmeren en je functioneren belemmeren. Je moet een afspraak maken met een optometrist om te onderzoeken of de huidplooien een belemmering vormen voor je gezichtsvermogen. Als dat het geval is, kan je verzekering ten minste een deel van de kosten dekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden