circus poehaa

Waarom sushi eten altijd een goed idee is?

Geplaatst op

Sinds de jaren 90 is sushi aan een opmars door de wereld begonnen. Was het voedsel eerst in Japan, daarna in Amerika en vervolgens in de rest van Europa beschikbaar, maar nog wel een unicum, nu is alles sushi, zo zou je kunnen zeggen. In deze blog nemen we met je door waarom sushi populair is en waarom het goed is om lekker sushi te eten. Je kunt uit eten gaan, maar je kunt ook sushi bestellen. Wij raden je aan om online te kijken naar sushi bestellen utrecht leidsche rijn, want dat is echt topkwaliteit sushi.

De populariteit van sushi verklaard

Westerlingen hebben een fetish voor wat betreft zaken die uit het oosten komen, Japan is bijvoorbeeld erg in trek vanwege: manga, vechtsporten, architectuur, levensbeschouwing, maar ook vanwege de kookkunsten van dit mysterieuze land. Met name sushi is erg populair, dit door de eenvoudige samenstelling, waar veel variaties mee te maken zijn. Het is dus een combinatie van eenvoud en variatie die mensen over de streep trekt om sushi te gaan eten. We weten allemaal wat sushi is, dat is namelijk rauwe vis met rijst, van oorsprong, maar daar zijn allerlei variaties op bedacht. Zo heb je ook gefrituurde sushirollen, dat moet je niet willen, als we je een tip mogen geven. 

Is sushi gezond?

Wanneer je sushi eet dan is dit een gezond gerecht. Natuurlijk moet je niet veel te veel eten of te veel sojasaus met veel zout en mayonaise gebruiken. In veel sushi restaurants vind je sushirollen waar veel sauzen op aangebracht worden door de koks, dit is eigenlijk niet zo heel gezond. Je kunt er wel wat van eten maar we zouden je aanraden om toch voor de gezondere varianten te gaan: bijvoorbeeld temaki. Dit is een sushirol, lijkt op een toeter, is gemaakt van zeewierpapier en er zit rijst, avocado en zalm of tonijn in.

Dit is een van de voorbeelden waar geen mayonaise gebruikt wordt. Je kunt dit wel in de sojasaus dopen, zorg er dan voor dat je niet teveel neemt. Er zijn ook sojasaus en met minder zout, deze worden steeds vaker gebruikt door mensen in het sushirestaurant. 

Omdat sushi vis bevat, is het Rijk aan Omega-3 vetzuren. Dit is hetzelfde wat we bijvoorbeeld vinden in visolie. Dit is erg goed voor de gezondheid. Naast de vis en rijst kun je ook veel verschillende soorten groenten krijgen. Dit is natuurlijk erg gezond. Ook vlees dat gebakken of gegrild is, is zeker de moeite waard als je gezond wil eten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden