circus poehaa

Waar komt de sushi vandaan?

Geplaatst op

Veel mensen denken dat sushi afkomstig is uit Japan. Toch zit het anders. Vele jaren geleden begonnen de chinezen met het bewerken van rijst. De rijst werd gefermenteerd en gezouten vis werd eraan toegevoegd. In de praktijk was het zo dat vis in de rijst gerold werd. Dat werd gedaan om de vis langer goed te houden. Uiteindelijk at men alleen de vis en niet de rijst. In Japan werd dit principe overgenomen, maar daar at men de rijst wel samen met de vis. Vanaf de 18e eeuw zien we dat er in Japan restaurants geopend worden waar ook ‘toeristen’ kwamen eten. Uiteindelijk namen de buitenlanders het idee mee naar hun thuisland. Zo werd het idee geboren dat Japan de geboorteplaats van de sushi is. En dat is dus ten dele waar, zoals we hebben kunnen lezen. In deze blog willen we je meer vertellen over de verschillende soorten sushi, want sushi is allang niet meer slechts rijst met vis….

Uramaki

Dit is een sushivariatie die bestaat uit de volgende ingrediënten: sushirijst (beetje plakkerig, je kent het wel, en zeewier). Je ziet dat deze sushisoort aan de buitenkant wordt afgewerkt met sesamzaad of kuit (viseitjes). Een bekende variatie is de California roll. 

Maki

Ook een maki, maar net even anders, namelijk met vaak één ingrediënt aan de binnenkant: komkommer, krab, et cetera. De rijst zit er rond omheen, met zeewier daar weer rond gewikkeld. 

Temaki

De favoriete sushisoort van de auteur van dit artikel is en blijft de temaki. Dit type lijkt op een toeter gevuld met heerlijke ingrediënten. De toeter bestaat uit zeewier, vaak 

zit er tonijn, zalm of krab in. Natuurlijk is het mogelijk om er een pittige variatie van te maken. 

Dit zijn de meest bekende sushivariaties waar duizenden mensen in Nederland van genieten. Het leuke van sushi is dat het ook bijzonder gezond is. Dat komt omdat het gerecht met verse ingrediënten gemaakt wordt. Online sushi bestellen is in bijna elke Nederlandse stad mogelijk. Dat is een mooi alternatief voor een druk restaurant. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden