circus poehaa

Veiligheidstips voor je event!

Geplaatst op

Wanneer je een event organiseert, dan ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je bezoekers. Je moet aan allerlei regels voldoen. In deze blog helpen we je de goede weg op met een aantal tips. Ontdek wat je moet doen om je event tot een onvergetelijk succes te maken! 

Veiligheid voor elke event

Of je nu een circusvoorstelling organiseert of een festival om te dansen, veiligheid staat hoog in het vaandel. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de veiligheid van je bezoekers te garanderen. Zorg ten eerste voor een goed veiligheidsplan. Op deze manier weet iedereen wat hij of zij moet doen om veiligheid te garanderen en een eventuele problemen/calamiteiten het hoofd te bieden. Daarnaast is het belangrijk om een goede organisatie te kiezen die je helpt met de beveiliging. Dit kan gaan om veiligheidsmensen bij poortjes waarmee gasten gescand worden, maar ook om een beveiligers die bij een ingang staan en toezicht houdt op het inkomende publiek. Verder is het goed om de huisregels duidelijk te communiceren naar je gasten. Daarbij is het slim om deze dan ook te handhaven, dit kan bijvoorbeeld door gasten te controleren. Zorg er wel voor dat je vrouwelijk personeel hebt om vrouwelijke gasten te kunnen fouilleren.

Regel een brandwacht

Tijdens een event kan er een calamiteit ontstaan, dit wil je natuurlijk voorkomen en je wilt er op anticiperen wanneer het helaas toch gebeurt. Het is belangrijk dat de veiligheid van mensen gewaarborgd wordt. Ook kan het zo zijn dat er veel waardevolle zaken zijn die gered moeten worden. Een brandwacht kan hiervoor zorgen. Dit zijn brandweermensen die op basis van bestaande wetgeving je een advies kunnen geven over de veiligheid van je event en calamiteiten kunnen bestrijden. Een goede manier om veel leed en schade te voorkomen. Laat je hierover informeren door een expert. 

De veiligheid van je bezoekers staat op nummer 1 en moet ten alle tijden beschermd worden. Veel succes met je event en laat je inspireren door deze tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden