circus poehaa

Organiseer zelf een circusfeestje voor jouw kind

Geplaatst op

Kinderen vinden het circus vaak geweldig – en met goede reden. Het circus heeft een magische sfeer, met grappige clowns, indrukwekkende acrobaten en behendige jongleurs. Denk je erover na voor jouw kind een circusfeestje te organiseren? Hieronder geven wij jou enkele tips voor een onvergetelijke verjaardag.

Verkleden is een pre

Kinderen hebben het fantastische vermogen om geheel op te gaan in als wat ze zijn verkleed. Verzorg dus verkleedkleding en accessoires voor de kinderen zodat ze zich om kunnen kleden als bijvoorbeeld een clown, goochelaar, acrobaat of dier.

Maak een leuke schminkhoek

Verkleden is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende schmink. Maak een schminkhoekje met wat voorbeelden, een spiegel en natuurlijk de schmink. Tijdens het feest schmink je dan steeds een ander kind. Dat kan iets zijn dat ze zelf leuk vinden of iets dat ook past bij hoe ze zich verkleed hebben.

Stel zelf spellen op

Tussen het verkleden door is het leuk als de kinderen zichzelf kunnen vermaken met verschillende spellen. Denk bijvoorbeeld aan ballonvouwen. Hiervoor heb je langwerpige ballonnen nodig die de kinderen in leuke vormen vouwen. Kijk hiervoor van tevoren naar wat voorbeelden op YouTube en probeer ze eerst zelf uit, zodat je het tijdens het feest ook aan de kinderen kunt uitleggen. Andere spellen zijn bijvoorbeeld blikgooien of een wedstrijdje gekke bekken trekken.

Gegarandeerd een grote hit is een springkussen. Een springkussen huren in Amsterdam of een andere plaats geeft altijd veel vermaak bij kinderen. Gebruik het springkussen om de kinderen hun atletische sprongen of salto’s te laten oefenen voor hun eigen circusact. 

Maak een voorstelling met de kinderen

Een circusfeestje is uiteraard niet compleet zonder voorstelling. Laat de kinderen bepalen welke soorten acts ze graag willen doen. Denk hierbij aan goochelen, jongleren, acrobatiek, dansen of leeuwen die door hoepels springen. Voor sommige acts maak je dan ook gebruik van het springkussen die te huren is in Amsterdam of een andere plaats. Voor acts als goochelen of jongleren maak je een klein podium, bijvoorbeeld van wat planken.

Circustraktatie

Aan het einde van de dag gaan de kinderen uiteraard niet met lege handen naar huis. Een leuke circustraktatie is al snel gemaakt. Koop bijvoorbeeld satéprikkers en vrolijke circusfiguren die je uitknipt en aan de bovenkant van de prikker plakt. Vervolgens rijg je snoep of iets anders lekkers vast aan de satéprikker. Ook leuk zijn speciale circuscupcakes. Hiervoor maak je zelf cupcakes of koop je ze kant en klaar. Op het glazuur plak je een rode kauwgumbal en twee oogjes. Gebruik een ijshoorntje als hoed. Kleur het glazuur in verschillende kleuren om het haar en de mond mee te maken. Ook erg leuk om samen met de kinderen te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden