circus poehaa

Ontloop de mensenmassa en verken Amsterdam in rust

Geplaatst op

Een vriendenweekend, bedrijfsuitje of dagje uit: onze hoofdstad biedt genoeg mogelijkheden. Om die reden wordt de stad ook alsmaar drukker en drukker. Het aantal buitenlandse toeristen dat voor kortere of langere periode in Amsterdam verblijft, neemt snel toe. Bezienswaardigheden als het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en de Dam zijn zeer populair en dan ook overvol. Naast alle populaire activiteiten en bezienswaardigheden, biedt Amsterdam ook nog voldoende minder bekende en populaire manieren om de stad te beleven. In dit blog geven we enkele tips om onze hoofdstad in relatieve rust te ervaren en ontdekken.

Verken Amsterdam per boot

Nee, geen toeristische rondvaartboot maar zelf op avontuur met een eigen boot. Je kunt gemakkelijk voor een paar uur een boot huren in Amsterdam om de stad en de verdere omgeving eigenhandig te ontdekken. Het ontdekken van de stad per boot brengt een unieke ervaring en is niet te vergelijken met het verkennen van de stad per fiets of lopend. Naast de binnenstad met zijn bekende grachtengordels en oude grachtenpanden kun je ook gemakkelijk de rust opzoeken buiten de binnenstad. Zo kun je bijvoorbeeld via de binnenstad naar het Amsterdamse Bos varen. 

Het Amsterdamse bos

Dit kunstmatig aangelegde bos is drie keer zo groot als Central Park in New York en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. In het Amsterdamse bos kun je in alle rust wandelen, barbecueën en zelfs knuffelen met pasgeboren geitjes op de geitenboerderij. Bovendien staat het Amsterdam bos in maart in de belangstelling van veel (Japanse) bezoekers. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de kersenbloesem in die maand zijn bloeiperiode kent en het bos helemaal roze maakt.

Vuurtoreneiland

Het enige eiland dat Amsterdam kent, Vuurtoreneiland, is één van de meest verborgen pareltjes van Amsterdam. Het eiland, gelegen in het Markermeer en voorzien van restaurant, is enkel te bereiken per boot. Om het restaurant te bezoeken dien je wel enige tijd van tevoren te reserveren omdat er relatief weinig plekken zijn.

De 9 straatjes

Ben je helemaal gek van shoppen maar ben je de overvolle Kalverstraat een beetje beu? De 9 straatjes in de Jordaan bieden in dat geval een goede uitkomst. Gelegen binnen de grachtengordel en voorzien van vele monumenten en kunststukken, bieden de 9 straatjes een echte Amsterdamse belevenis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden