circus poehaa

Mondkapjes met filter kopen – voor extra bescherming

Geplaatst op

Wil jij mondkapjes met filter kopen, dan heb je online een groot assortiment tot je beschikking. Omdat de overheid in Nederland in het openbaar vervoer alleen niet-medische mondkapjes beschikbaar heeft gesteld, is mondkapjes met filter kopen in principe niet nodig. Misschien wil je voor je eigen gemoedsrust een filter toevoegen of wil je meer kunnen filteren dan virussen en bacteriën alleen. Mondkapjes met filters koop je het beste bij een online verkooppunt. En dan zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen.

Stoffen mondkapjes met filter kopen

Er zijn stoffen mondkapjes te koop met een apart compartiment waarin je wegwerp filters kunt plaatsen. Deze filters moet je dus na elk gebruik weggooien, maar de stoffen mondkapjes mag je wassen en opnieuw gebruiken. Dit is een milieuvriendelijkere manier om met mondkapjes om te gaan én je hebt daarbij een groot assortiment tot je beschikking. Je kunt stoffen mondkapjes met filter kopen in allerlei kleuren, met bepaalde afbeeldingen en patronen. Deze zijn eventueel ook zonder filter in het openbaar vervoer te gebruiken.

Wegwerp mondkapjes met filter

Er zijn ook wegwerp mondkapjes met filters te krijgen. Deze zijn duurder dan standaard wegwerp mondkapjes. Financieel gezien is dit niet een hele verstandige optie, want na gebruik moet je je mondkapje weggooien en dat terwijl je er toch relatief veel voor hebt betaald. Als je mondkapjes met filter wilt kopen, dan is dit dus niet de beste optie, tenzij je er een paar tot je beschikking wilt hebben voor sporadisch gebruik.

Herbruikbare mondkapjes met filter

Er zijn ook andere niet-stoffen herbruikbare mondkapjes met filter die je kunt kopen. Deze stammen nog van voor de Coronacrisis en werden toen voornamelijk gedragen door mensen die hun luchtwegen willen beschermen bijvoorbeeld tegen luchtvervuiling, stuifmeel of een andere stof waar ze allergisch voor zijn. Deze mondkapjes zijn prima te gebruiken nu, want ze houden virussen en bacteriën ook tegen. Bij deze mondkapjes moet je ook regelmatig de filter vervangen (lees hiervoor de instructies op de verpakking), maar kun je het kapje blijven gebruiken.

Zijn mondkapjes met filter nodig?

Officieel is het niet nodig om mondkapjes met een filter te kopen, want de regel in het openbaar vervoer betreft alleen niet-medische mondkapjes. Officieus maak je zelf de keuze over het mondkapje dat je wilt gebruiken en als jij je met een mondkapje met filter beter voelt, dan is er niemand die je tegenhoudt. Daarnaast sla je zo twee vliegen in één klap en houd je je aan de regels in het openbaar vervoer en tegelijkertijd blokkeer je schadelijke stoffen of deeltjes waarvoor je allergisch bent.

Koop geen medische mondkapjes

Eén punt waarmee je wel rekening moet houden als je mondkapjes met een filter gaat kopen is dat je geen medische mondkapjes aanschaft. Deze moeten beschikbaar blijven voor medisch personeel dat er elke dag mee werkt en dat niet zonder kan. Niet-medische mondkapjes bieden in het openbaar vervoer voldoende bescherming, omdat iedereen ze draagt. Het is verder aan jou of je niet-medische mondkapjes met filter wilt kopen of zonder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden