circus poehaa

Hoe kan jij je huis op een duurzame manier achterlaten?

Geplaatst op

In deze blog staan 5 stappen klaar, om jou straks helpen, wanneer jij ook maar op elk moment je huis wilt verlaten. En dan is de vraag hoe dat dan ook nog eens op een zo zuinig mogelijke manier? Als je deze interessante blog leest, kom je dat te weten. 

Stap 1: stand-by

Heb je een apparaat aanstaan, zoals een laptop of vaste computer. En wil jij je huis verlaten? 

Dan is het handig om je apparaat eerst volledig uit te schakelen. Druk dan vervolgens op het verlichte ‘stand-by’ knopje, zodat die is uitgeschakeld. Dit is belangrijk om te doen, omdat hierbij onnodig verbruik en kosten van energie kan worden voorkomen. 

Stap 2: met een veilig gevoel vertrekken

De meeste energie die wordt verbruikt is in het erin laten zitten van opladers. Daarom is het handig om alle opladers uit de stopcontacten te trekken, als je je huis verlaat. Zo ben je op een toch duurzame en veilige manier bezig. Dat geeft een wat fijner gevoel. 

Stap 3: keukenapparaten uitzetten

In de laatste twee weken moet je zoveel mogelijk restjes eten opeten, die nog in je koelkast of vriezer liggen. Zet ze uit voordat je voor een langere tijd weggaat. Deze apparaten verbruiken namelijk veel energie.

Stap 4: verlichting, aan of uit?

Zet een deel van je verlichting uit en het andere deel aan. Lampen kunnen er wel voor zorgen dat het lijkt alsof je thuis bent. In dit geval is het belangrijk om vooral lampen aan te doen in donkere delen van je woning. 

Stap 5: vloerverwarming

Dit is nog een manier om op een duurzame manier je huis te verlaten. Het is ook handig om de al je verwarmingen en vloerverwarming (als je die hebt), op een zo’n laag mogelijke temperatuur te zetten of volledig uit te schakelen.

Voordat je een paar dagen weg bent, is het een goed idee om eens te kijken of je een laminaatvloer wilt laten aanleggen met daaronder een vloerverwarming. Dan kom je de koude wintermaanden goed door.Bekijk eens het assortiment van laminaat-plaza.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden