circus poehaa

Eigen recreatiebedrijf creëren

Geplaatst op

Ben je van plan om een eigen bedrijf op te starten? Iets in de recreatie? Wat leuk. Recreatie is heel erg belangrijk, maar ook goed voor de economie. Recreatie kent een aantal voordelen. Wil je weten wat die voordelen zijn? Lees dan verder.  

Voordelen recreatie 

Recreatie kent een aantal voordelen. Zo zorgt recreatie voor een groep mensen voor ontspanning. Even lekker een dagje weg naar je favoriete stad? Of lekker een weekje op vakantie in het eigen land? Het kan allemaal. Recreatie is overal om je heen. Voor jong en oud. Wanneer je een dagje naar Amsterdam gaat om naar het Rijksmuseum te gaan of lekker op de camping aan het zwembad ligt, zorgt voor ontspanning. Je hoeft niet over moeilijke dingen na te denken. Niet over de verbouwing, over spanningen op het werk, problemen die zich voordoen. Je kunt het allemaal voor een bepaalde tijd vergeten. Zowaar stap je even voor een moment uit de realiteit. Na een bepaalde tijd zal je wel weer terug moeten keren naar de realiteit. 

Bovendien zorgt recreatie voor werkgelegenheid. Hoe meer recreatie er is, hoe meer mensen kunnen gaan werken. Denk maar aan een badmeester voor bij het zwembad, een animator van de miniclub, een rondleider in het museum, een receptionist die je incheckt. Het is allemaal goed voor de economie. Bovendien zullen mensen tijdens recreatie ook geld spenderen. Dit kan in winkels, horeca, maar ook door boekingen te doen op een camping. De mogelijkheden zijn eindeloos. Recreatie geeft dus de werkgelegenheid en de economie een mogelijkheid om te groeien. 

ANBI 

Wanneer je een bedrijf start in de recreatie, zal je er wel rekening mee moeten houden dat je niet valt onder een algemeen nut beogende instelling, kort gezegd ANBI. Dit komt doordat ANBI voor een algemeen belang moet zijn. Sport-, personeels-, zang-, harmonie- of toneelverenigingen vallen niet onder de ANBI. Doordat je als instelling of bedrijf niet onder de ANBI valt zal je belastingen moeten betalen over het geld dat je ontvangt. Wanneer je wel onder de ANBI valt, zal je als instelling geen belasting hoeven te betalen over je inkomsten. Hierdoor kun je voor de volle 100% gebruikmaken van het geld dat binnen komt. Dat is vaak bij recreatie niet het geval. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden