circus poehaa

Een uitvaartverzekering afsluiten als circusartiest, is dat mogelijk?

Geplaatst op

Een goede uitvaartverzekering is belangrijk om iedere verzekerde van een waardig afscheid te voorzien. Sommigen vragen zich af hoe het zit met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Hoe zit het eigenlijk met het afsluiten van een uitvaartverzekering als circusartiest? In dit blogartikel behandelen we deze vraag en geven we een betere toelichting op de uitvaartverzekering.

Wat houdt een uitvaartverzekering in?

Een uitvaartverzekering is bedoelt voor 2 partijen. Zowel voor de verzekerde als voor de nabestaanden is een goed afscheid wat het belangrijkste is. Voor alle twee de partijen is een uitvaartverzekering een goede zaak.
Een uitvaartverzekering wordt door een verzekerde afgesloten. De verzekerde verzekerd zich dan tegen de kosten die er moeten worden gemaakt voor het organiseren van een uitvaart. Een uitvaart brengt namelijk behoorlijk wat kosten met zich mee, en het laatste wat je wilt is dat je de nabestaanden opzadelt met de kosten voor jouw uitvaart. Daarom is een uitvaartverzekering, om de kosten voor een uitvaart te dekken, zodat je de nabestaanden kunt helpen met het organiseren van een goed afscheid.

De 2 manieren van verzekeren.

Met een uitvaartverzekering zijn er 2 manieren om jezelf te verzekeren.

  • Dit kan middels een naturaverzekering,
  • of middels een kapitaalverzekering.

De naturaverzekering.

De naturaverzekering is een verzekering waarbij de uitvaart wordt geregeld door de verzekeraar. Je maakt jouw wensen voor de uitvaart kenbaar bij de verzekeraar. Aan de hand hiervan wordt er een overeenkomst opgesteld en de premie zal worden bepaald.
Wanneer jij als verzekerde komt te overlijden, dan is de verzekeraar verplicht om jouw wensen zo goed mogelijk te realiseren en om jou van een waardig afscheid te voorzien.

De kapitaalverzekering

Er bestaat ook een kapitaalverzekering. In dit geval kun je als verzekerde een aantal nabestaanden in vertrouwen nemen voor het organiseren van jouw uitvaart. De nabestaanden die je als verzekerde opgeeft krijgen ieder een deel van het vrijgekomen bedrag dat verzekerd is uitgekeerd. Hiervan kunnen zij de uitvaart organiseren. Echter, zij zijn hier niet toe verplicht. Wanneer je dus een conflict krijgt met een van de in vertrouwen genomen nabestaanden, dan is het wellicht handig om nog voor het te laat is verandering aan te laten brengen. Dit om een goed afscheid voor jou te kunnen blijven waarborgen.

Kan ik als circusartiest een uitvaartverzekering afsluiten?

Het antwoord op deze vraag is: Ja, dat kan. Een uitvaartverzekering is er voor iedereen die hem af wilt sluiten. Hierbij maakt het niets uit welk beroep je doet, wat je achtergrond of wat dan ook. Wat wellicht wel een kleine rol kan spelen in het kader van beroep is het risico. Sommige verzekeraars zijn geneigd op iedere soort verzekering nog wel eens mensen te weigeren wanneer deze een risico vormen voor de verzekeraar. Als circusartiest dan is het wellicht zo dat, afhankelijk van datgene wat je doet, je een groter risico hebt op een ongeval en wellicht om sneller te komen te overlijden. Dit is iets wat af en toe voorkomt, maar tegenwoordig niet meer heel vaak. Als circusartiest kun je gewoon een uitvaartverzekering afsluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Stuur een mail naar info @ circuspoehaa.nl

Contactgegevens

Via info @ circuspoehaa.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden